Evcil kedilerin bıyıklarındaki dalga @ Feline lösemi virüsü
.
اطلاعات کاربری
درباره ما
خبرنامه
en son içerik آخرین مطالب
لینکستان
دیگر موارد
آمار وب سایت

 

 

Evcil kedilerin bıyıklarındaki dalgalı değişiklikler
 
kedi lösemi virüsü enfeksiyonu ile ilişkilidir
 
 
Arkaplan: Feline lösemi virüsü (FeLV), evcil kedilerin sağlığı üzerinde küresel etkisi olan bir retrovirüstür ve genellikle seroloji ile incelenir. Günlük klinik pratiğimizde, FeLV ile enfekte olmuş kedilerin genellikle dalgalı bıyıklara (yüzlerinde sinüs tüyleri) sahip olduğunu fark ettik. Dalgalı bıyık (WW) ile FeLV enfeksiyonu arasındaki ilişkiyi araştırmak için, bıyıklarda dalgalı değişikliklerin varlığı veya yokluğu ile serolojik FeLV enfeksiyonu arasındaki ilişki, WW'ye sahip 56 kedi dahil olmak üzere toplam 358 kedide ki-kare testi kullanılarak incelenmiştir. . 223 vakadan alınan kan testlerinin sonuçları çok değişkenli analize (lojistik analiz) tabi tutuldu. Işık mikroskobunda izole bıyıklar gözlendi ve üst dudak dokuları (hortum) histopatolojik ve immünohistokimyasal analizlere tabi tutuldu.
 
Bulgular: WW prevalansı, kandaki FeLV antijen pozitifliği ile anlamlı şekilde korele idi. WW'li 56 vakanın 50'si (%89.3) serolojik olarak FeLV için pozitifti. WW ile serolojik FeLV pozitifliği arasındaki anlamlı ilişki, çok değişkenli analizle de doğrulandı. WW'de saç medullasında daralma, dejenerasyon ve yırtılma gözlendi. Dokularda mononükleer hücrelerin hafif infiltrasyonu, ancak dejenerasyon veya nekroz bulunmadı. İmmünohistokimya ile, bıyığın sinüs kılı foliküler epiteli dahil olmak üzere çeşitli epitel hücrelerinde FeLV antijenleri (p27, gp70 ve p15E) gözlendi.
 
Sonuçlar: Veriler, bir kedinin yüzündeki benzersiz ve ayırt edici bir dış işaret olan bıyıklardaki dalgalı değişikliklerin FeLV enfeksiyonu ile ilişkili olduğunu göstermektedir.
 
Anahtar Kelimeler: FطeLV; Kedi lösemi virüsü; Patoloji; Dalgalı bıyık (WW).

 "

Masataka Morishita  1   2 , Yuji Sunden  3 , Misaki Horiguchi  4 , Hirosei Sakoya  1   5 , Mana Yokogawa  1 , Hiroyuki Ino  1 , Satoshi Une  2 , Mutsumi Kawata  2 , Taisei Hosoido  2 , Takehito Morita  4
Affiliations  expand
PMID: 36871053  PMCID: PMC9985215  DOI: 10.1186/s12917-023-03610-7
Free PMC article 

 

 

 

Evcil hayvanlarla ilgili bir sorunuz

 

varsa,resme tıklayın. 

 

 

 

برای سوال کردن روی تصویر کلیک فرمایید.

 





:: موضوعات مرتبط: Evcil Hayvan حيوانات خانگی pet animal , ,
:: بازدید از این مطلب : 548
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
ن : Veteriner arkadaşın دوست دامپزشک شما
ت : 3 / 1 / 1397
.
مطالب مرتبط با این پست
می توانید دیدگاه خود را بنویسید


نام
آدرس ایمیل
وب سایت/بلاگ
:) :( ;) :D
;)) :X :? :P
:* =(( :O };-
:B /:) =DD :S
-) :-(( :-| :-))
نظر خصوصی

 کد را وارد نمایید:

آپلود عکس دلخواه:








konular موضوعات
ürünler صفحات
نویسندگان
آرشیو مطالب
مطالب تصادفی
En Çok Görüntülenen Gönderiler مطالب پربازدید
چت باکس
تبادل لینک هوشمند
پشتیبانی